Vánoční dobroty, potom malé kalhoty.

18.11.2015 21:16

Vánoce jsou nejkrásnější, nejvoňavější a nejštědřejší svátky roku. Všichni je milujeme. Není nad to, když se setkáme s rodinou a přáteli nad slavnostně prostřeným stolem, plným dobrot. Těžko se odolává všem těm vůním a laskominám, jenže co potom se zaoblenými bříšky a stehny.
     Abychom letos byli krásnější a nenesli si s sebou nadbytečná kila, do dalšího roku, zkusme sáhnout k pár trikům, jak na ně vyzrát.
Metabolizmus výborně podporuje například Spirulina. Patří mezi spirálovité mikrořasy, kterým se daří v alkalických vodách, bohatých na sodík. Je zdrojem beta karotenu,chlorofylu, zinku, draslíku, hořčíku a řady mikroelementů, jako selen, chrom a mangan. Dále je významným zdrojem vitamínů skupiny B. Nejdůležitější látkou, pro kterou jsem tuto super potravinu zařadila do dnešního článku je fenylalanin. Tato aminokyselina svým působením na chuťové centrum v mozku snižuje výrazně chuť k jídlu. Produktů s přímým názvem Spirulina je na trhu nepřeberné množství.
Skvěle se také osvědčil tento sirup, vytvořený ze 120 g kořene křenu, 60 g kořene zázvoru, šťáva ze 4 citrónů, 3 polévkových lžic medu a 2 polévkových lžic skořice. Kořeny rozmixujeme s citrónovou šťávou na hladkou kaši, do které vmícháme nakonec med a skořici. Směs dáme do uzavíratelné sklenice a uložíme do chladu. Užíváme 1 moka lžičku před jídlem 2 krát denně. Doba užívání by neměla přesáhnout 2 týdny.
   Další pomoc nám nabízí mořská řasa Fucosvesiculosus, neboli chaluha bublinatá. Je bohatá na algináty, jód a celou řadu stopových prvků. Tato úžasná bylina má celou řadu pozitivních účinků na náš organismus, nejen že podporuje odbourávání tuků, snižování hladiny lipidů a cholesterolu v krvi, ale pomáhá i při zánětech kloubů a revmatismu. Je potřeba upozornit, že není vhodné pro těhotné a kojící ženy a při hyperfunkci štítné žlázy. Výborně se osvědčil preparát DistiladAlgue, kde je přidána ještě další mořská řasa čepelatka prstnatá a zelený čaj.
Chaluhu bublinatou můžete namíchat také do směsi složené z 50 g chaluhy bublinaté, 30 g kořene rebarbory, 20 g nati tužebníku jilmového a 20 g nati rozrazilu. Nálev připravíme z 1 polévkové lžíce směsi přelité litrem vařící vody a necháme louhovat 5 minut. Pijeme během dne.
Přeji vám všem krásné a Vánoce a žádné zbytečné kilogramy do příštího roku. Hlavně nezapomeňte, že pořádná túra po lese, hlavu vyčistí a zbytečná kila sama odnese.
 

Kontakt

Lenka Perničková - poradna Vesna Panská 4
Olomouc
77100
777 799 976 perni@seznam.cz . vesnapernickova@gmail.com