NEŽ NÁS SLUNCE POLÍBÍ

19.01.2015 20:50

Jaro se blíží se svým slunečním úsměvem a než nás slunce po zimě poprvé pořádně políbí, je dobré věnovat trochu pozornosti naší pokožce. Kůže je po zimě vlivem chladu, nedostatku vitamínů a právě i nedostatkem slunečního záření oslabená a vysušená.

  Dnes si proto řekneme pár jednoduchých typů, jak pečovat o naši pokožku právě na jaře, kdy je nejcitlivější. Na suchou a šupinkující se pokožku přímo zázračně působí odvar z lněného semínka, příprava je jednoduchá. Vezmeme polévkovou lžíci lněného semínka a čtvrt litru vody, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Odvarem potom 2 krát denně potřeme pokožku a necháme oschnout.

   Pokud se mám tvoří tmavší pigmentové skvrny, je dobré ošetřovat pokožku před prvním sluněním odvarem z kořene lékořice. Připravíme jej z 1 polévkové lžíce kořene lékořice, kterou vaříme ve čtvrt litru vody 3 minuty a ještě dalších 5 minut louhujeme. Odvar nanášíme tampónem přímo na pigmentové skvrny. Velmi dobře také pomáhá Řeřichový krém od firmy Just, ovšem jeho aplikace musí být dlouhodobá,  protože ale má také přirozený UV filtr, je jeho aplikace velmi žádoucí. V případě pigmentových skvrn jde především o zmírnění projevů. Skvrny samy už zcela nezmizí.

  Další potíží pokožky na jaře bývá větší viditelnost povrchových žilek, nejvíce v okolí nosu a na lících. I na tuto potíž nám mohou bylinky pomoci. Použijeme masku, kterou vyrobíme z květu slézu a kvasnic. Připravíme si nálev z 1 polévkové lžíce květu slézu, který přelijeme 1 dcl vařící vody a 5 min. louhujeme. Přecedíme a do vlažného nálevu nadrobíme kostku droždí a přidáme půl čajové lžičky medu. Vytvoříme kašičku a tu potom naneseme na pleť a necháme působit alespoň 15 minut. Následně potom dlouhodobě ošetřujeme pleť Slézovým krémem od firmy Just a zařadíme do stravy pravidelně pohanku. Můžeme si také vypomoci potravním doplňkem Rutin, který obsahuje standardizovaný výtažek z pohanky. Užíváme 1 až 2 tablety denně a to minimálně 3 měsíce. Je dobré kůru opakovat 2 krát ročně.

Přeji vám krásné usměvavé jaro a pleť heboučkou a voňavou. Lenka

 

Kontakt

Lenka Perničková - poradna Vesna Panská 4
Olomouc
77100
777 799 976 perni@seznam.cz . vesnapernickova@gmail.com