Jak vyzrát na bradavice.

04.10.2015 20:37

Léto nám už pomalu ukazuje záda a po veselém koupání v bazénech se nám už může jenom zdát. Možná vám ale zůstala na ten krásný čas malá, ale nemilá památka. Ano, mám na mysli bradavice. Obtěžující, nepříjemné a špatně odstranitelné.
  Dnes si tedy připomeneme pár receptů nabízejících pomoc s tímto problémem.Tyto skvrny na kráse se mohou vyskytovat prakticky kdekoliv na těle, nejčastější je však lokalizace na chodidlech a prstech, po těle bývá častější molusca.
  Bradavice jsou způsobovány papilomavirem, který vyvolává nadměrný růst rohových buněk a tím zmnožení kožního vaziva.
Do těla se dostává drobnými poraněními kůže a napadá každého bez rozdílu věku nebo pohlaví.Samozřejmě vám pomoc nabízí kožní lékařství v podobě zmrazení tekutým dusíkem, potíráním kyselinou salicylovou, seškrábnutí, či vyřezání. Virus se však tímto způsobem z těla nedostane a většinou je otázkou krátkého času, kdy se bradavice objeví znovu.
  Měli bychom tedy použít protivirové prostředky nejen zevně, ale samozřejmě i vnitřně. Dobře se osvědčila tinktura z Kakostu smrdutého, vyrábí Herbavitalis a je běžně dostupná a k tomu přidáme Joalis HPV oboje 2 krát 10 kapek denně.
  Zevně na potírání si vyrobíme mazání z ricínového oleje a thuyaoccidentalis. Malou hrst větviček thuye nasekáme najemno a přelijeme ricinovým olejem, potom půl hodiny roztíráme v třecí misce na kaši do které nakonec vmícháme 5 až 10 ml teatree oleje. Dobře promícháme a dáme do uzavíratelné skleničky. Touto směsí potíráme bradavice několikrát denně. Výsledky jsou většinou vidět během dvou týdnů. S potíráním pokračujeme do úplného vymizení bradavic.
  Pokud máte bradavice opakovaně, můžete využít i homeopatickou podporu, nejčastěji používanými homeopatiky je Calcareacarbonica 15 CH a Nitricumacidum 15 CH, na molusku nejvíc platí Dulcamara 9 CH. Homeopatika se rovněž užívají do úplného vymizení bradavic a minimálně ještě týden potom.
  Přeji hodně trpělivosti při léčení vaše Lenka.

Kontakt

Lenka Perničková - poradna Vesna Panská 4
Olomouc
77100
777 799 976 perni@seznam.cz . vesnapernickova@gmail.com